دانستنی های طلا

بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان کدام کشورها هستند؟❤️【سال1403】

از آن جایی که طلا جزو برترین فلزات جهان شناخته می شود، شهرت و محبوبیت زیادی دارد. طلا به چند دلیل توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرد که اصلی ترین آن، سرمایه گذاری و آراستن ظاهر خود است. جدایی از این دو مورد، طلا کاربردها و خواص فراوانی دارد، از این رو بسیاری از کشورها در تلاش اند تا بتوانند طلای بسیار زیادی را به عنوان سرمایه و پشتوانه استخراج و تولید کنند. ممکن است این سوال به ذهن شما برسد که بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان کدام کشورها هستند؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ سوالتان را کسب کنید.

طلا چیست و چرا اهمیت زیادی دارد؟

در حقیقت، طلا از جمله عناصر فلزی مشهور در دنیا محسوب می شود که توسط بسیاری از افراد مخصوصا خانم ها خریداری می شود. خانم ها سعی دارند با آویختن طلا، زیبایی ظاهری شان را دو چندان کنند و در میهمانی ها بدرخشند. طلا نه تنها برای آراستن ظاهر انسان استفاده می شود بلکه برای سرمایه گذاری کوتاه مدت یا طولانی مدت مورد استفاده قرار می گیرد. به فلز بسیار با ارزش طلا است که در زمان های طولانی دستخوش هیچ تغییرات خاصی نمی شود. از این رو می توان برای سرمایه گذاری در آینده آن را نگه داشت و استفاده کرد.

طلا فلزی بسیار رساناست که رنگ آن زرد می باشد و در صورت قرار گرفتن در مجاورت هوا و آب، اکسید نمی شود. طلا ماده ای است که از خواص و کاربردهای فراوانی در حوزه پزشکی و علمی برخوردار می باشد. تمامی این موارد موجب گردیده که کشورهای مختلف تلاش خود را به کار گیرند تا این ماده را تولید کرده و به جهان عرضه کنند.

از زمان های گذشته تاکنون، طلا را به عنوان یک فلز بسیار باارزش می شناسند که از قیمت بسیار بالایی نسبت به سایر فلزات برخوردار است. دلایل دیگر محبوبیت زیاد این فلز، این است که رنگش کدر نمی شود، کار کردن با آن دشوار نیست، قابل ذوب است و با دیگر فلزات آلیاژ می شود. در واقع علل دیگری نیز وجود دارد که موجب شهرت این فلز بین مردم شده است که ما سعی داریم در ادامه مقاله شما را با آن ها بیشتر آشنا کنیم.

طلا چیست و چرا اهمیت زیادی دارد؟

طلا چگونه ساخته می شود؟

ساختن طلا به راحتی اضافه کردن یا کاستن پروتون از سایر عناصر نیست. رایج ترین راه برای تبدیل عنصری به عنصر دیگر (تبدیل) اضافه کردن یک نوترون به عنصر دیگر می باشد. نوترون ها موجب تغییر یافتن ایزوتوپ یک عنصر می شوند و در کل اتم ها را بی ثبات می کنند، بنابراین می توانند توسط از هم پاشیدن رادیواکتیو تقسیم شوند.

هانتارو ناگائوکا یک فیزیکدان ژاپنی است که ایشان نخستین بار تقریبا 100 سال گذشته با بمباران جیوه با نوترون، طلا را سنتز کرد. اگرچه ساده ترین روش، مبدل شدن جیوه به طلا است اما می توان طلا را از سایر عناصر، حتی سرب نیز تولید کرد.

دانشمندانی که در کشور شوروی بودند، 50 سال پس از آن، به طور کاملا ناگهانی محافظ سرب یک راکتور هسته ای را به طلا تبدیل کردند و گلن سیبورد چند سال بعد آثاری از یک طلا را از سرب تبدیل نمود. منفجر شدن سلاح های گرما هسته ای موجب جاذبه زیاد نوترون شبیه به پروسه r در ستارگان می گردد.

اگرچه این گونه رویدادها، راه عملی جهت سنتز طلا در نظر گرفته نمی شوند، آزمایش های هسته ای موجب اکتشاف عناصر سنگین وزن انیشتینیوم (عدد اتمی 99) و فرمیم (عدد اتمی 100) شدند.

مرحله های ساخت طلا

برای ساخت طلا می بایست مراحلی طی شوند که این مراحل شامل موارد زیر اند :

مرحله اول : طراحی، نخستین قدم در مراحل ساخت طلا می باشد. طراحی کردن طلا شامل مرحله ای است که طراح، پیشنهادهای خاصی از طراحی طلا را توسعه می دهد و در صورت بررسی کردن پیشنهادات و بعد از تجزیه و ارزیابی بسیار زیاد، آن ها را به شکل واقعی در می آورد.

مرحله دوم : دقیقا بعد از مرحله طراحی ابتدایی، نوبت به مرحله CAD/CAM می رسد که مربوط به استفاده از نرم افزار CAD می باشد. نرم افزار CAD نوعی نرم افزار 2 بعدی و 3 بعدی با استفاده از کامپیوتر می باشد که بیشتر مواقع با کمک طراحان انجام می گیرد و دقت بعدها و کیفیت طراحی را بهتر می کند. در ضمن این برنامه به شما اجازه می دهد تا یک پایگاه داده جهت ساخت و ساز ایجاد نمایید.

مرحله سوم : مدل سازی یکی دیگر از مراحل ساخت طلا می باشد که مربوط به روند مبدل کردن رزین از مدل CAM به مدل نقره ای (مدل اصلی که جهت ساخت طلا مشابه با کمک قالب لاستیکی استفاده می شود) به وسیله روند ریخته گیری است.

مرحله چهارم : این مرحله شامل قالب گیری لاستیکی می باشد که تاثیر بسزایی در فرآیند تولید طلا دارد. قالب لاستیکی موجب به وجود آمدن چندین قطعه جواهرات طراحی شده می شود. مهم ترین ویژگی که قالب لاستیکی دارد، این است که طرح ها امنیت دارند، به درستی محافظت می شوند و در درون آن قرار داده می شوند و از این رو می توان با کمک آن ها، کپی هایی از طرح جواهرات طلا در سال های بعد ساخت.

مرحله پنجم : در روند ساختن طلا، مرحله دیگری وجود دارد که شامل ایجاد قطعه های مومی می باشد. قطعه های موم به وجود آمده از قالب های لاستیکی نقره ای اند. پروسه مومی کردن مربوط به قرار دادن قالبی لاستیکی بر روی یک دستگاه تجاری انژکتور و در ادامه وارد کردن فشار به درون سوراخ برای ایجاد طرح های موم است. از این طرح های مومی جهت ریخته گری کمک گرفته می شود.

مرحله ششم : یکی دیگر از مراحل ساخت طلا، مربوط به مرحله ریخته گری می باشد که جزو سخت ترین فرآیندها در نظر گرفته می شود. مرحله ریخته گری می بایست توسط شخصی مجرب و ماهر انجام گیرد. تمام مراحل ریخته گری عبارت اند از گذاشتن درخت مومی در فلاسکی از جنس فولاد و در ادامه گذاشتن دوغاب پودر شیمیایی می باشد که تقریبا 1 ساعت زمان می برد تا به جامد تبدیل شود.

پس از آن فلاسک درون کوره برقی قرار داده می شود تا گرم شود. در نهایت، موم آب می شود و سوراخی از درخت باقی می ماند. در ادامه فلز ذوب شده ای که حاصل شده درون فلاسک ها ریخته می شود و  کمی زمان می برد تا سرد شود. بعد از آن، فلز ذوب شده سرد می شود، تخریب می گردد و طلا به حالت ریخته گری مشاهده می شود.

مرحله هفتم : این مرحله شامل سنگ زنی است. سنگ زنی عبارت است از کمک گرفتن از ابزار صیقل دهنده ای که جهت خرد کردن تیزی ها مورد استفاده قرار می گیرد. سنگ زنی مرحله ای نهایی برای پرداخت می باشد که با نگه داری قطعه ای طلا در مقابل چرخ آسیاب چرخان قابل انجام است.

مرحله هشتم : این مرحله شامل پر کردن، مونتاژ و پیش پردازش است. می بایست لحیم مازاد از روی آن قسمت از طلا خارج گردد و از ابزارهای خاصی جهت پر کردن استفاده شود تا لایه های ریخته گری شده از بین برود. در ادامه روکشی صاف بدست می آید و کار مونتاژ و پیش پردازش می شود.

مرحله نهم : این مرحله را تنظیم فلز می نامند. پروسه ای است که می بایست سنگ گران قیمت بر روی طلا چسبانده شود. راه کارهای مختلفی برای تنظیم فلز برای ایجاد طرح های متنوع استفاده می شوند.

مرحله دهم : مرحله پایانی مربوط به پولیش است که باید طلا پردازش شود. در این صورت طلا درخشندگی بیشتری دارد. این مرحله با دو روش دستی و ماشینی انجام می گیرد.

برای ساخت طلا و جواهرات چه مراحلی باید طی شود

برترین کشور های تولید کننده طلا در جهان

طبق گزارشات بدست آمده از تجارت نیوز، هم چنان هیچ کشوری نتوانسته موفق به شکستن رکورد ساخت طلای آفریقای جنوبی در دهه 1970 که مقدار آن بالاتر از 1000 تن در سال بود، شود. برای چندین دهه تا سال 2006، آفریقای جنوبی موفق شد که عنوان بزرگترین تولیدکننده طلای جهان را به خود اختصاص دهد اما تولید طلا در این کشور در چندین سال گذشته بسیار کاهش یافته است. از سوی دیگر، تولید این فلز باارزش در اکثر کشورهای دیگر بیشتر شده است.

از این رو، هیچ کشوری همچنان نتوانسته رکورد ساخت طلا توسط آفریقای جنوبی در آن دهه را بشکند. موسسه طلای GFMS طبق ارزیابی هایی که کرده، موفق شده 10 کشور که به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان در سال 2017 شناخته شده اند را بیابد. اطلاعات مربوط به سال 2018 همچنان منتشر نشده است.

1 . چین (426.1 تن) : اگر بخواهیم یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان را به شما معرفی کنیم، می بایست به کشور چین اشاره کنیم. با این وجود، بر اثر اقدامات موسسات این کشور جهت مبارزه با آلوده شدن هوا و بیشتر شدن علم زیست محیطی، تولید طلا در کشور بزرگ و پرجمعیت چین در سال 2017 بسیار کاهش یافت.

چنان چه، کشور چین همچنان موفق به تولید 13 درصد از طلای دنیا شده است. با مصوب شدن بعضی قوانین که خرید طلا را در سال 1990 آسان کرد، میزان تمایل و درخواست برای خرید طلا در این کشور افزایش یافت.

2 . استرالیا (295 تن) : استرالیا موفق شد که در سال 2017، 295 تن طلا تولید کند که همین امر موجب شد به عنوان یکی از برترین و معروف ترین کشورهای تولید کننده طلا در دنیا شناخته شود. مواد معدنی به طور تقریبی نصف صادرات کشور استرالیا را در بر گرفته اند.

با وجود آن که کشور استرالیا ذخایر طلای متعددی دارد، ولی بسیاری از آن ها غیرقابل دسترسی هستند. بنابراین کارشناسان تصور کمتر شدن تولید طلا در این کشور در چند سال بعد را دارند. بزرگترین معدن طلا در این کشور، بادینگتون می باشد.

3 . روسیه (270.7 تن) : برترین و پهناورترین کشور جهان چندین سال است که کشف و تولید طلا را بسیار زیاد کرده است و قصد دارد در ده سال آینده نیز همین رویه را در پیش بگیرد. روسیه موفق شده است که بیشتر از 83 درصد طلای اروپا را به تنهایی استخراج و تولید کند و دولت روسیه یکی از اصلی ترین خریدار طلای داخلی می باشد. ذخیره طلای در کشور روسیه 5500 تن در نظر گرفته شده است.

4 . ایالات متحده آمریکا (230 تن) : آمریکا کشور چهارم در حوزه تولید کننده طلا در دنیا می باشد. به علت بیشتر شدن میزان استخراج کوارتز در ایالت نوادا و معدن کروسون در ایالت کلرادو، ساختن طلا در کشور در سال های اخیر به طور پیوسته بیشتر شده است. ایالت نوادا به صورت اختصاصی مسئول تولید بیش از هفتاد و پنج درصد از طلای آمریکا است.

5 . کانادا (175.8 تن) : در چندین سال اخیر، گرمای حاصل از زمین باعث پیشروی یخچال های طبیعی در بریتیش کلمبیا شد و در ادامه توانست که معدن های طلا را در این منطقه کشف نماید، از این رو کانادا توانست لقب پنجمین کشور تولید کننده طلا در جهان را به خود اختصاص دهد.

6 . پرو (162.3 تن) : ساخت طلای پرو برای 2 سال پی در پی به علت لطمه وارد شدن به استخراج غیرعادی معادن کمتر شده است. کشور پرو به دلیل استخراج غیرقانونی طلا، نگران شده است زیرا سبب تخریب قسمت بزرگی از جنگل های آمازون گردیده است.

ساکنین آن منطقه نیز از فعالیت های معدنی شاکی اند چرا که باعث آلودگی آبراه ها شده است. معدن یاناکوچا در کشور پرو با تولید بیشتر از هفت میلیارد دلار طلا، لقب دومین معدن بزرگ طلای دنیا را اذان خود کرده است.

7 . اندونزی (154.3 تن) : اندونزی معدن طلای بسیار بزرگی دارد که جزو بزرگترین معادن جهان است و خود این معدن می تواند بیشتر از سی درصد طلای این کشور را تولید کند. این معدن دارای بزرگترین ذخایر طلا در جهان است. با این وجود، استخراج طلا در مقایسه با چندین سال گذشته، 11.7 درصد کمتر شده است.

8 . آفریقای جنوبی (139.9 تن) :بالاترین مقدار تولید طلا در کشور آفریقای جنوبی در دهه 1970 بود. با این حال، استخراج طلا از سال 1980 به شدت کمتر شده است. همچنان، کشور آفریقای جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان شناخته می شود.

معدن Mponeng را می توان پرعمق ترین معدن طلای دنیا در نظر گرفت که در این کشور وجود دارد. معدنچیان در کشور آفریقای جنوبی به علت حقوق پایین، هزینه های معدن، فقدان آب، نوسان هزینه خرید طلا و اعتصابات با چالش های زیادی روبرو هستند. تنش های نژادی هم به صنعت معدن در این منطقه آسیب زده است.

9 . مکزیک (130.5 تن) : با وجود آن که ساخت طلا در کشور مکزیک در 7 سال اخیر کمی کاهش یافته است، ولی این کشور هنوز هم به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان شناخته می شود.

ساخت طلا در کشور مکزیک در دو دهه اخیر بیشتر از 2 برابر شده است. در چند سال گذشته،حوزه معدن در مکزیک به علت نوسانات هزینه ها و استخراج طلا با چالش هایی روبرو شده است. با این وجود، کشف چندین معدن جدید موجب شده که مکزیک به عنوان مرکز جهانی استخراج طلا شناخته شود.

10 . غنا (101.7 تن) : غنا را می توان یکی از برترین تولید کنندگان طلا در آفریقا دانست. این کشور در 7 سال اخیر توانسته که تقریبا 10.7 میلیون تن طلا تولید کند که هفت تن بیشتر از سال گذشته می باشد. غنا منابع معدنی زیادی دارد. در حقیقت، صنعت معدن غنا می تواند که بیشتر از 5 درصد از تولید ناخالص محلی و 37 درصد از صادرات کشور غنا را متحمل شود. طلا تقریبا جزو سی درصد از صادرات این کشور را تشکیل می دهد. در ضمن این کشور الماس، بوکسیت و منگنز تولید می کند.

بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان کدام کشورها هستند؟

کلام آخر

ما سعی کردیم در این مقاله مطالب مفیدی در رابطه با طلا و ساخت آن در اختیار شما قرار دهیم. در ضمن پاسخ این سوال که بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان کدام کشورها هستند؟ را به شما ارائه دادیم. از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید، از شما بی نهایت ممنونیم و در صورتی که هر گونه انتقاد یا پیشنهاد در این باره دارید، می توانید از طریق مجله طلا با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

الناز دوستدار

الناز دوستدار هستم. 4 سال تجربه تولید محتوا درباره مباحثی مثل طلا، اطلاعات پزشکی، اطلاعات حقوقی و... دارم. همواره سعی می کنم مطالب سودمند و کاربردی را در اختیار کاربران عزیز قرار دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 14 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا